logo vydavatelství Šťastní lidé

Kniha Ruperta Spiry poprvé v češtině

Kniha Ruperta Spiry poprvé v češtině

Rupert Spira patří k současným nebo chcete-li moderním učitelům neduality. Podobně jako mnozí duchovní učitelé dneška, známí i neznámí, vyrostl, vystudoval a žije v západní kultuře. Duchovním naukám se učil u Mistrů z Východu i u západních mystiků. Probudil se nakonec pod vedením Francise Lucilla a už mnoho let se dělí se o své hluboké poznání a zkušenost s ostatními lidmi. Kromě knih a vedených meditací nabízí také semináře a setkání k nedualitě v zemích Evropy a v Americe. Žije se svým synem a partnerkou Ellen Emmet v Oxfordu, Ellen se věnuje józe a neduální tradici. Rupert je zároveň umělec-keramik, jeho dílo najdeme v řadě světových galerií.

Zatím poslední kniha Ruperta Spiry vychází v češtině na Mikuláše!

Titul zní Přirozenost vědomí - eseje o jednotě mysli a hmoty (Nature of Consciousness, Essays on the Unity of Mind and Matter). Kniha je esencí Rupertovy třicetileté cesty zkoumání a objevování přirozenosti naší skutečné reality.

Prospěje jak znalým tak i nováčkům, všem, kdo jdou nebo se chtějí pustit přímou cestou poznání, neboli cestou krátkou – podle Eduarda Tomáše – a hledají přímé poznání „Kdo jsem?“ prostřednictvím hlubinného zkoumání vlastní zkušenosti. Následovníkům tichého učení například Ramany Maharšiho.

Je pro všechny, kdo chceme opravdu zažívat štěstí, mír a lásku jako každodenní zkušenost, ne jen jako vzdálený a nedostižný, krásný cíl. Doporučujeme pro inspiraci také ukázky rozhovorů ve videích.

Duchovní učení Ruperta Spiry o jednotě mysli a hmoty

Učení tohoto autora je neocenitelným vedením na cestě zkoumání vlastní mysli - neboli esenciální přirozenosti naší (relativní) existence. Rupert Spira upozorňuje na to nejzapomínanější – že totiž jediné, co můžeme kdy poznat a zažívat, je vlastní mysl. Proto nebudeme-li znát její přirozenost, nemůžeme pravdivě chápat nic z toho, co touto myslí relativně poznáváme a prožíváme. Pochopení přirozenosti vlastní mysli je tedy nejhlubší poznání i sebeléčení, jakého můžeme kdy dosáhnout. Vše poznávané, má-li to být pravdivé absolutně a nejen relativně, musí být tedy odvozené od poznání přirozenosti mysli. A v mysli samé, učí Rupert, nepoznáváme nic než jen uvědomování (toho či onoho) neboli - jedině Vědomí samotné. Poznání přirozenosti Vědomí je tedy nejvyšší a absolutního poznání.

Kniha Přirozenost vědomí o jednotě mysli a hmoty bude možná patřit ke klasikám dnešní doby

... jak se nechal slyšet významný neuropsycholog Peter Fenwick. Rupertova kniha je průvodcem do nitra, vrstvami mysli – podvědomími i vědomými. Směruje nás dovnitř – k poznání, kdo jsme. Ukazuje bránu podobnou té Ramany Maharšiho „Kdo jsem já?“ Tou branou je uvědomovat si samotné uvědomování.

Deepak Chopra, velký podporovatel Rupertovy práce, v ní vidí významné poselství přicházející ze skutečné reality, které zoufale potřebujeme uslyšet. Podle některých se kniha Přirozenost Vědomí stane klasikou dnešní doby. Máme-li se posunout v evoluci dál, potřebujeme pochopit nedualitu. Pokud vás Rupertovo podání tohoto poselství oslovuje, jeho knihu v češtině si můžete si objednat v našem bezpečném e-shopu, případně si ji koupit ještě do vánoc v knihkupectví U Džoudyho, Jugoslávská 7, Praha 2, případně po novém roce v distribuci Kosmas). Z e-shopu posíláme i větší množství s množstevní/velkoobchodní slevou a zasíláme rovněž na Slovensko.

Šťastní lidé připravují další esenciální knihy k nedualitě

Duchovní knihy, typu Přirozenost vědomí - eseje o jednotě mysli a hmoty, nabízejí esenciální neduální nauku a duchovní vedení moderním myslím dnešních lidí. Chceme se jim ve vydavatelství věnovat. Jdou v myšlenkách a výkladech hluboko, skrze svrchní vrstvy naší reality, coby lidských bytostí, i reality existence světa – které obě sdílejí jedinou podstatu, a tou je Vědomí.

Zůstaňte ve spojení